Látnivalók

Keresés

A látnivalók listáját az itt látható mezők segítségével tetszőlegesen szűkítheti.
Egy vagy akár egyszerre több szempont szerint is kereshet. Az utóbbi esetben a rendszer az összes megadott feltételt együtt veszi figyelembe.

Keresés eredménye: 3 találat  |  Megjelenítve: 1-től 3-ig

Nagyrákos

Nagyrákos Őriszentpétertől 3 km-re, a Zala folyó két oldalán fekvő szeres település. Nevének első említésével 1204-ben találkozunk. Valamikor itt vezetett át az Itáliába tartó Olasz út, amely élénk kereskedelmi forgalmat bonyolított egészen a török hódoltság koráig.

Szent Károly katolikus templom

Helyszín: Nagyrákos,
Típus: Építészeti, tárgyi emlék

Az 1300-as éveben, Borromei Szent Károly tiszteletére épült román stílusú, római katolikus templomot a XV. században gótikus stílusban, majd a XVIII. században késő barokk stílusban alakították át, így már csak nyomokban őrzi a román stílus jegyeit.

Tájház és Kovácsműhely

Helyszín: Nagyrákos,
Típus: Építészeti, tárgyi emlék

A falu központjában található zsúpfedeles tájházat 2007-ben, a szomszédságában álló kovácsműhelyt 2012-ben nyitották meg az érdeklődők számára. Az eredetileg 1890 körül felépített lakóingatlan a nagyrákosi kovács szolgálati lakása volt. A tájházban jelenleg helytörténeti kiállítás mutatja be elődeink életét, mindennapi használati tárgyait. Az épületben megtekinthető az 1900-as évek elejének stílusában berendezett őrségi konyha, szoba, kamra, valamint a hagyományos mázas cserépkályha és téglából faragott kemence.

Völgyhíd

Helyszín: Nagyrákos,
Típus: Építészeti, tárgyi emlék

A magyar-szlovén vasútvonalon 2000-ben létesült völgyhíd a Zala folyón, illetve a folyóvölgyön ível át. Az 1400 méteres viadukt Magyarország leghosszabb, Európa 4. leghosszabb vasúti völgyhídja. A feszített vasbeton hidat 33 pillér tartja, legnagyobb magassága mintegy 12 méter. A kivitelezését nehezítette, hogy az őrségi természetvédelmi területből mindössze 7,7 méter széles sávot lehetett igénybe venni. A közvetlenül Nagyrákos megállóhely után kezdődő 375 méter hosszú Zsuzsanna alagút a völgyhíddal egyidejűleg készült el.

Kapcsolódó ajánlatok

Szálláshelyek:

  • Gorza Vendégház

    Nagyrákos

  • Patakparti vendégház

    Nagyrákos

  • Völgyhíd Vendégház

    Nagyrákos

Vendéglátóhelyek:

Partnereink
Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás

MINŐSÉGI VENDÉGVÁRÁS ÉS KISZOLGÁLÁS AZ ŐRSÉGBEN PÁLYÁZAT

Elnyert támogatás összege: 1.200.000 Ft

Adatkezelési tájékoztató
© 2012-2017 Őrség és Vidéke Vendégvárók Egyesülete | Minden jog fenntartva.
Weblap fejlesztés:

Menü