Látnivalók

Keresés

A látnivalók listáját az itt látható mezők segítségével tetszőlegesen szűkítheti.
Egy vagy akár egyszerre több szempont szerint is kereshet. Az utóbbi esetben a rendszer az összes megadott feltételt együtt veszi figyelembe.

Keresés eredménye: 2 találat  |  Megjelenítve: 1-től 2-ig

Kétvölgy

Bűricza kilátó

Helyszín: Kétvölgy,
Típus: Természeti látnivaló

A falu legmagasabb pontján, a 367 méteres Katalin-dombon 2011-ben felállított kilátóról megcsodálható a környék pazar panorámája. Mivel a dombtető alig 300 méterre fekszik a magyar-szlovén határtól és Ausztria sincs messzebb 5-6 kilométernél, szép időben a riegersburgi vár, a kapfeinsteini kastély és a güssingi vár is látható, háttérben az Alpok vonulataival. A kilátó legfeleső szintjén elhelyezett ábra segít azonosítani a környező hegyeket és a környék látványosságait.

Népi műemlékház

Helyszín: Kétvölgy,
Típus: Építészeti, tárgyi emlék

Az eredeti helyén helyreállított zsúpfedeles, döngölt agyagpadlós épület valaha kerített háznak épült, melyből mára csak a szoba és a konyha helyiség maradt fenn. A boronafalú házat fenyő gerendákból állították össze, melyeket sárral tapasztottak be, majd bemeszelték. A lakóépület konyhájában nagy méretű sárkemence található. A gomolygó füst elvezetésében a mennyezeten kialakított nyílásról induló deszkakémény segített. A szoba olyan régi bútorokkal, használati tárgyakkal van berendezve, mint a sublót, a szalmabetétes ágy és a népi szőttesek. A műemlékházat az érdeklődők a szomszédságában működő vendégház nyitvatartási ideje alatt tavasztól késő őszig megtekinthetik.

Weboldal >>

Kapcsolódó ajánlatok

Szálláshelyek:

  • Tücsöktanya Vendégház

    Kétvölgy

  • Kétvölgy Vendégház

    Kétvölgy

  • Vendvidéki Vendégház

    Kétvölgy

Vendéglátóhelyek:

Partnereink
Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás

MINŐSÉGI VENDÉGVÁRÁS ÉS KISZOLGÁLÁS AZ ŐRSÉGBEN PÁLYÁZAT

Elnyert támogatás összege: 1.200.000 Ft

Adatkezelési tájékoztató
© 2012-2017 Őrség és Vidéke Vendégvárók Egyesülete | Minden jog fenntartva.
Weblap fejlesztés:

Menü