Látnivalók

Keresés

A látnivalók listáját az itt látható mezők segítségével tetszőlegesen szűkítheti.
Egy vagy akár egyszerre több szempont szerint is kereshet. Az utóbbi esetben a rendszer az összes megadott feltételt együtt veszi figyelembe.

Keresés eredménye: 2 találat  |  Megjelenítve: 1-től 2-ig

Kercaszomor

Vas megye dél-nyugati csücskében, Bajánsenyétől kb. 1,5 km-re, a Szlovén határ mentén, a Kerca patak völgyében hosszan nyúlik el. A község két település (Kerca és Szomoróc) 1942-ben történt egyesítésével jött létre. Első okleveles említése 1208-ból származik, amikor a felsőlendvai uradalom és az őrségi Kerca határán állóként írják le. A Kerca patak és környéke az Őrség tájegység fajokban, színpompás növény-együttesekben gazdag vidéke.

Szomoróci harangláb

Helyszín: Kercaszomor,
Típus: Építészeti, tárgyi emlék

A község építészeti emlékei közül feltétlenül figyelmet érdemel az 1877-ben épített szomoróci református harangláb. A boronafalú műemlék harangláb négy harangoszlopát hevederek kötik össze, ferde kötések erősítik meg. A szoknya cseréptetővel fedett. Középen lévő egyetlen oszlop biztosítja a harang felfüggesztését. A haranglábba felfüggesztett új harang a következő feliratot kapta: "Jugoszláv uralom alóli felszabadulás emlékére szerezte Szomorócz község lakosság 1922. évében".

Sökfás temető

Helyszín: Kercaszomor,
Típus: Építészeti, tárgyi emlék

A sökfa (süvegfa) a régi őrségi temetőkre jellemző, a református halottaknak állított fejfa helyi elnevezése. Szomoróc község temetőjében még láthatunk néhány ilyen egyszerű, általában tölgyfából készült fejfát, melyek a feliratokon kívül sok esetben semmiféle díszítő motívumot nem tartalmaznak. A temető régi részén található Magyarország egyik legnagyobb kislevelű hársfája.

Kapcsolódó ajánlatok

Szálláshelyek:

  • Spilák Vendégház

    Kercaszomor

  • Verolitta vendégház

    Kercaszomor

Vendéglátóhelyek:

Partnereink
Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás

MINŐSÉGI VENDÉGVÁRÁS ÉS KISZOLGÁLÁS AZ ŐRSÉGBEN PÁLYÁZAT

Elnyert támogatás összege: 1.200.000 Ft

Adatkezelési tájékoztató
© 2012-2017 Őrség és Vidéke Vendégvárók Egyesülete | Minden jog fenntartva.
Weblap fejlesztés:

Menü